Collage software

Dankzij collage software kan iedereen, jong en oud, zijn of haar eigen foto’s samenvoegen in een soort van verzameling. Deze verzameling heet een collage. De software kan op de eigen computer worden geïnstalleerd, maar je kunt ook online een collage maken.

Gratis collage software

Een voorbeeld van gratis collage software is die van Picasa. De software is gemakkelijk te downloaden en te installeren op je computer. Het is toegankelijk en biedt veel mogelijkheden. Picasa is daarnaast spamvrij en in het Nederlands. Wanneer je met Picasa werkt, kun je je afbeeldingen, dus ook je collages, gemakkelijk delen via jouw google-account. Uiteindelijk kun je dan vanzelfsprekend alleen jouw collages printen zoals jouw printer het toestaat. Wanneer je meer met je afbeeldingen vanuit Picasa wilt doen, dien je deze te uploaden naar andere sites.

Collage maken online

Wanneer je geen software op je computer wilt installeren, maar liever een collage online maakt, kun je kiezen uit bijvoorbeeld: Easycollage.nl of Webprint.nl/foto-collage-maken. Verder biedt de site AH.nl/fotoservice/aan-de-muur/postercollage de mogelijkheid om jouw collage in posterformaat af te laten drukken. Neem gerust eens een kijkje op één van deze sites en probeer het gewoon eens uit!